Giethoorn

0

Giethoorn is een dorp in de kop van Overijssel en behoort tot de gemeente Steenwijkerland. Het dorp ligt tussen Meppel en Steenwijk en telt 2620 inwoners. Giethoorn staat bekend om zijn bruggetjes, punters en waterwegen Het lijkt wel een beetje op Venetië, vandaar ook de bijnaam het ”Hollandse Venetië”. Ook de met rietgedekte boerderijen zult u erg veel tegenkomen, als u in Giethoorn bent. Het is zeker de moeite waard om een bootje te huren of te wandelen door de fantastische natuurgebieden.

Toeristische trekpleisters zijn:

– Nationaal Park Weerribben-Wieden, hier bevindt zich 6000 hectare aan plassen, rietlanden, moerasbossen, natte weilanden en nog ander natuurgebied.
-Er zijn veel watersportcentra te vinden, waar u vele watersporten kunt uitoefenen.

Voor meer informatie klik hier!
Giethoorn

Delen

About Author